PREDMET
Duchampove ready-made predmete lahko razumemo kot štiridimenzionalne projekcije tridimenzionalnih entitet, ki poleg lastne materialnosti nakazujejo predvsem idejno (miselno) ali virtualno dimenzijo. Abakus kot ready-made je virtualen na dveh ravneh: kot analogno računalo in kot senca, ki je vizualna manifestacija njegove lastne virtualnosti. Senca je labilen odtis in nesnovna podvojitev, ki metaforično izpostavi inteligibilnost in nesnovnost.
UMETNIK / UMETNICA
Uršula Berlot je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani in na Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts v Parizu. Doktorirala je leta 2010 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, kjer trenutno poučuje. V umetniškem delu - svetlobnih in kinetičnih instalacijah - raziskuje oblike miselnih krajin, simulirane narave ter razmerja med telesom in tehnologijo.
Uršula Berlot je za svoje umetniško delo prejela štipendijo Schering Stiftung (Berlin, 2007), nagrado fundacije Pollock-Krasner (New York, 2005) in Henkel Art Award, KulturKontakt Austria (Dunaj, 2004). Med drugim je razstavljala v Kunstlerhaus Bethanien (Berlin, 2007), BA-CA Kunstforum Tresor na Dunaju (2005), Moderni galeriji v Ljubljani, Haus der Kulturen der Welt (Transmediale, Berlin, 2008), v muzeju Revoltella (Trst, 2013), v Muzeju moderne in sodobne umetnosti Rijeka (Media Art – Angles and Intersection, 2009).

www.ursulaberlot.com